De Airfryer, het eindoordeel!

Zoals jullie op Instagram en Facebook hebben kunnen zien, hebben we naast de uienringen nog meer gerechten uitgeprobeerd met de Airfryer XL.
De testperiode zit erop, dus tijd om ons eind oordeel op te schrijven.

Iets waar ik ontzettend nieuwsgierig naar was, de friet! Als friet liefhebbers waren we natuurlijk erg kritisch. Het viel ons echt niet tegen. Ze waren mooi bruin, knapperig en onze vingers waren niet vettig. Alleen gaat voor ons persoonlijk toch de voorkeur uit naar friet uit de frituurpan.
Wat wel heel fijn is dat voor ons gezin er meteen 1 zak ovenfriet (750gram) in het mandje past en deze in 10 minuten al klaar is.
De kroketten kwamen er ook mooi bruin uit en smaakten heerlijk! Net zo lekker als uit de frituurpan.

We maakten afgelopen week ook zelfgemaakte kipsaté en dat was enorm smullen! De Airfryer is snel voorverwarmd en in 10 minuten ligt er heerlijke saté op tafel. Ideaal!
Ook maakte ik gebakken eitjes voor de lunch in de Airfryer. Ook deze gingen lekker snel en waren ook heerlijk!

Om de testperiode af te sluiten, maakte ik samen met mijn dochter ook nog een witte chocolade cheesecake met caramel chili saus in de Airfryer. Je moet van alles een feestje maken niet waar?

 

Ingrediënten (voor 2 cheesecakes):
* 50 gram theebiscuits
* 100gram Bastogne koeken
* 100 gram gesmolten boter
* 300 gram roomkaas
* 60 ml slagroom
* 2 eieren
* 100 gram suiker
* 100 gram witte chocolade
* 1 theelepel bloem
* Caramelz karamel chili (andere smaak kan natuurlijk ook.)

Airfryer Cheesecake (7)

Hoe maken we dat?
1. Laat dochterlief/zoonlief de koekjes klein slaan met een deegroller (uiteraard kan het ook in de keukenmachine). Doe in een schaal en voeg de gesmolten boter toe. Goed mengen. Bekleed de onderkant van een springvorm met bakpapier en vet de zijkant in. Duw de (helft) koekjesmix op de bodem en zet ongeveer 15 minuten in de koelkast.
2. Maak de vulling. Meng de roomkaas, boter, slagroom, eieren, suiker en bloem. Smelt de chocolade au bain marie en voeg toe aan het roomkaas mengsel. Doe de helft van de vulling op de bodem.
3. Bak de cheesecake op 140 graden in 40 minuten. Laat afkoelen in de Airfryer en zet daarna nog even minimaal een uur in de koelkast. Daarna de karamel erover. Smakelijk!

Airfryer Cheesecake (2)

Maar goed, ons eindoordeel.
Zijn we fan? Nog niet, maar wel enorm verrast. We hebben al aardig wat kunnen uitproberen, maar nog lang niet alles. Dus daar gaan we de komende tijd gewoon mee verder en wie weet zijn we straks enorm fan!
De friet komt bij ons de volgende keer gewoon weer uit de frituurpan, al was de friet uit de Airfryer niet verkeerd en zeker lekkerder dan uit de oven. De snacks daarentegen gooien we ondertussen in de Airfryer. Geen wachten meer voor het grut op hun snacks, terwijl de friet al klaar is.
De snelheid van Airfryer heeft me enorm verrast. Het voorverwarmen gaat razendsnel en alles is ook sneller klaar dan wanneer ik het in de gewone oven zou doen. De kipsaté was bijvoorbeeld al in 10 minuten klaar.
De mogelijkheden hebben me ook verrast. Van taart tot ei en van friet tot groenten. Alles kan erin.
Nog een positief puntje is de geur. Of eigenlijk geen geur. Je ruikt namelijk helemaal niks als hij aan staat. Geen stinkende friet walm die je tegemoet komt. Al is het bij het bakken van een cake of taart weer jammer dat je niks ruikt 😉
De grootte van de Airfryer is eigenlijk het enige wat ik niet handig vind. Het neemt best wat plek in op je aanrecht en in de kast.

We vonden het enorm leuk, en lekker, om de Airfryer te testen. En wie weet nemen we hem nog mee op vakantie!

x
Joyce

Advertenties

Een gedachte over “De Airfryer, het eindoordeel!

  1. Nathalie zegt:

    Toch wel positief! Wij hebben hem ook en zijn iets enthousiaster, maar dat is met een reden… mijn dochter en ik krijgen buikpijn van patat en snacks uit de frituurpan, dit is dus een fijn alternatief daarvoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s