Butterscotch marshmallow pindakaas

Wie jarig is trakteert, dus bij deze trakteer ik!
Vandaag vier ik alweer mijn 32e verjaardag. Hiep hiep hoera voor mij!

Zoals ik al zei ga ik trakteren. Min of meer althans.
Jullie moeten het namelijk wel zelf maken.
Maar deze butterscotch- marshmallow- pindakaas repen zijn het echt wel waard!
O zo zoet, maar gruwelijk lekker.
Het is een recept van The Hummingbird Bakery (uit het boek ‘Cake Days’) en heel makkelijk om te maken.

Butterscotch marshmallows The Hummingbird Bakery

Wat heb je nodig?
* 150 gram bloem
* 40 gram poedersuiker
* 120 gram zachte boter (voor de bodem)
* 70 gram boter (voor de topping)
* 100 gram witte en roze mini-marshmallows
* 210 gram fijne tafelsuiker
* 150 gram lichtbruine basterdsuiker
* 190 gram golden syrup
* 60ml slagroom
* 1 eetl. vanille extract
* 60 gram pindakaas met stukjes
* 30 gram gemengde noten, gehakt
* bakplaat/muffinvorm van ongeveer 22x 31cm

Butterscotch marshmallows The Hummingbird Bakery (2)

Hoe maak je het?
* oven voorverwamen op 170graden en je bakplaat met bakpapier bekleden.
* meng de bloem, poedersuiker en boter en kneed het tot er een deeg ontstaat. Leg het deeg op de bakplaat en druk het uit. Maak een opstaande rand langs de zijkanten, zodat de butterscotch er straks niet uit kan lopen. Bak de bodem ongeveer 20minuten. De randjes moeten lichtbruin zijn en in het midden licht van kleur. Laat het deeg iets afkoelen.


* Verdeel de marshmallows over de bodem. Doe de beide soorten suiker in een pan samen met de golden syrup en 240ml water. Breng aan de kook. (let op, het kan iets gaan schuimen en omhoog komen, dus gebruik een hogere steelpan.).
* Laat het mengsel koken tot de suikersiroop het zachtebalstadium heeft bereikt (mocht je een suikerthermometer hebben, dit is bij ongeveer 120 graden) ; haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat daarna nog 3 minuten koken.

Butterscotch marshmallows The Hummingbird Bakery (5)
* Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom, vanille extract en pindakaas toe en meng goed. Giet het mengsel over de marshmallow en zorg dat ze allemaal bedekt zijn.
* Strooi de gehakte noten erover en laat een paar uur of liever een nacht stollen.

Butterscotch marshmallows The Hummingbird Bakery (6)

Het zijn echt mierzoete stukjes, dus ik snijd ze zelf altijd in kleine stukjes.

Smakelijk snoepen!

x
Joyce

Advertenties

5 gedachtes over “Butterscotch marshmallow pindakaas

  1. Gertrud zegt:

    Hieperdepiep Hoeraaaa! Nog piep ben jij 😉 Hoop dat je een gezellige dag hebt gehad en goed verwend. Mijn mams was gister ook jarig..
    En wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit. Weet zeker dat ik de kids hier veel plezier mee doe (en mezelf ook wel natuurlijk)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s