Mooie dingen moet je delen; Ibsens Hotel in Kopenhagen

Een hotel waar je met je eigen kunst kan betalen. Dat bestaat toch niet?
Jawel hoor! In de mooie stad Kopenhagen staat een prachtig hotel, Ibsens Hotel, waar je kan betalen met ArtMoney.
In de lobby vind je de ArtMoney Exhibition. Waar je de werken allemaal kan zien. Mocht er iets tussen hangen wat je prachtig vindt, dan kun je het ook kopen. Voor DKK200 (= €27) is een ArtMoney werk al voor jou.
Nou ben ik natuurlijk geen kunstenaar en heb ik dus ook geen werk om mijn verblijf mee te betalen. Maar het intrigeert me wel. Mooie dingen moeten gedeeld worden en op deze manier krijgen kleine kunstenaars die kans.

Ibsens Hotel Kopenhagen- ArtMoney Exhibition

Het hotel ligt in een creatieve buurt in Kopenhagen, de Nansensgade. Kleine cafés en restaurantjes, galeries, een kleine bakkerij, een tweedehands boekenwinkel met allemaal hun eigen typische, maar ook inventieve karakter.
Je vindt er dan ook geen grote (winkel)ketens.
De sfeer op straat is relaxed en fijn en de verscheidenheid in creativiteit, maakt dat de omgeving zijn eigen ziel heeft gekregen.
Dat is ook waar het hotel zijn inspiratie vandaan haalt. “We willen de sfeer van buiten naar binnen halen.”
Dat hebben ze ook letterlijk gedaan. Op zoek naar spullen voor de inrichting hebben ze kleine winkels en werkplaatsen gevraagd of ze deel uit wilden maken van het hotel en een of twee items aan het hotel wilden geven. Zo ligt er onder andere een prachtig kleed van Krestine Kjaerholm in de lobby, zijn de leren labels aan kamer sleutels van Piet Breinholm en komen de boeken in de bibliotheek van Jess The Antiquarian.

Torvehallerne - Kopenhagencph-torvehallerne

Iets waar ik ook heel blij van wordt, is dat het hotel heel dicht bij de Torvehallerne ligt. Dit is een grote food markt waar je natuurlijk alles vindt op het gebied van eten. Paleo, vega, vlees, zoet etc. Dit staat heel hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Ik houd zelf van de Deense keuken en dit allemaal verzameld op 1 grote plek is natuurlijk helemaal geweldig. Producten en specialiteiten van kleine Deense eilanden zoals bijvoorbeeld Laesø en Samsø.

kopenhagen

Dat ik van Denemarken houd weten jullie natuurlijk al lang. Als kind ben ik 1 keer in Kopenhagen geweest en bekeek ik de stad natuurlijk heel anders dan dat ik nu zou doen. Toen stonden uiteraard De Kleine Zeemeermin, de Rundetaarn, Amalienborg en Tivoli op het programma. Ondanks dat het mooie bezienswaardigheden blijven en je ze zeker moet gaan zien als je voor het eerst de stad bezoekt, staan ze nu stukken lager op mijn lijstje.
Kopenhagen heeft zo veel te bieden, dat de stad ook zeker hoog op ons ‘Stedentriplijstje’. Niet dat we ieder jaar een stedentrip boeken, maar dromen en lijstjes maken mag, toch?

Ibsens Hotel

Een stedentrip naar Kopenhagen wilden we vorig jaar al doen met het grut. Het grut besloot vorig jaar dat onze oude vertrouwde camping in het Deense land voldoende was, maar het staat nog steeds op de planning om een keer met ze te doen.
Denemarken is zo enorm kindvriendelijk en Kopenhagen heeft genoeg te bieden voor kinderen zodat een stedentrip niet saai voor ze hoeft te zijn.
Sightseeing bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Met als voordeel dat per betalende volwassene mag je 2 kinderen onder de 12 jaar gratis mee laten reizen.
De eerder genoemde Rundetaarn is een leuke toren om te beklimmen en je wordt beloond met een mooi uitzicht over Kopenhagen.
Tivoli en Bakken, 2 pretparken in Kopenhagen, zijn natuurlijk altijd een feest.
Ook zijn er in de stad veel parken met veel mooie, ruime speelplaatsen en pierenbadjes.
Kijk ook eens op de website van Visit Denmark voor meer tips!

Ik heb nu enorm veel zin om 2 tickets te boeken, laptop dicht te gooien, koffers pakken en naar het Ibsens Hotel in Kopenhagen te gaan samen met de man!

Zijn jullie al eens in Kopenhagen geweest of kriebelt het nu ook om er naartoe te gaan?
Of misschien heb je goede tips voor een bezoekje aan de stad?

groetjes,
Joyce


Foto’s zijn van http://www.arthurhotels.dk/ibsens-hotel/

Advertenties

3 gedachtes over “Mooie dingen moet je delen; Ibsens Hotel in Kopenhagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s