Kauwgomballen, regenbogen en een jarig grutje!

“Bak jij dé kauwgomballen regenboogtaart voor mijn verjaardag?” vroeg mijn zusje in februari (ze is in april jarig).
Dé kauwgomballen regenboogtaart is de taart die mijn zusje vorig jaar in Londen bij The Hummingbird Bakery kocht. Alles rook naar kauwgomballen, maar wat een plaatje om te zien.
Mijn eerste reactie op haar vraag was, nou nee, want dat recept heb ik niet. Ondertussen dacht ik wat een bende werk het wel niet zou zijn om die taart te maken.

Regenboogtaart by Zjojes

In maart probeerde mijn zusje het nog eens. Alsof ze het aanvoelde, zag ik op dat moment het licht. Hoe moeilijk kan het zijn?
En dus deed ik een poging en hij lukte!
En hoe!
Een taart van wel 15cm hoog en ons huis rook naar de Willy Wonka fabriek.
Overigens was het niet de bedoeling dat hij zo hoog zou worden. Een stuk taart hoort natuurlijk op een gebaksbordje te passen en dat was nu niet het geval, hij was veel te groot.

Regenboogtaart by Zjojes

Gelukkig is onze dochter vandaag jarig en ging ik afgelopen weekend voor de herkansing.
1 voorwaarde die dochterlief had was: “geen kauwgomballen smaak, mama. Ik vond die veel te zoet.”
Aangezien ik veel vragen kreeg over hoe ik hem maakte, heb ik het recept hieronder geschreven.

Benodigdheden:
* cakemix voor 2 cakes. (Dit is genoeg voor 6 lagen. Ik gebruikte de cakemix van De Bakzolder)
* kleurstoffen in de gewenste kleuren
* 750gram suikerbakkerspoeder
* 75ml volle melk
* 240 gram roomboter
* enkele druppeltjes kauwgomballen/ vanille extract (let op als je kauwgomballen extract gebruikt! voeg een paar drupjes toe aan de icing, laat het even staan en proef. herhaal als je de smaak te flauw vindt. Echt met drupjes, als je namelijk teveel toevoegt wordt de smaak pittig ipv zoet)
* springvorm van 24cm
* paletmes

Maak het cakebeslag volgens het recept dat je gebruikt. Verdeel het recept over 6 verschillende bakjes en voeg per bakje de kleurstof toe. Meng de kleurstof goed door het beslag heen, zodat je geen wit beslag meer ziet.

Regenboogtaart by Zjojes

Leg op de bodem van de springvorm bakpapier (ik gebruikte voor iedere kleur nieuw bakpapier, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken als je ze op elkaar legt als ze afgekoeld zijn) en bak iedere kleur ongeveer 20min op 170graden. Laat ze allemaal goed afkoelen voordat je gaat stapelen.
De icing maak je door de boter en de poedersuiker te kloppen met een mixer. Meng de melk en het extract in een apart kommetje en voeg het met kleine beetjes toe aan het suikermengsel. Als alles is opgenomen, zet je de mixer op de hoogste stand en mix je nog 5 minuten.
Tijd om te stapelen!

regenboogtaart

Begin met een laag cake en smeer daar een laagje icing op, dan cake, dan icing etc. Doe dit niet te dik, want je moet de buitenkant nog insmeren en er zijn 6 lagen waar icing tussen moet.
Als je klaar bent met alle lagen, smeer dan de buitenkant in en versier hem zoals je zelf wil.

regenboogtaart

Zie! Voor deze taart hoef je geen Hogere-Taarten-Bak-opleiding voor gevolgd te hebben.
Dat deed ik immers ook niet. Al mag dat afsmeren van mij wel wat strakker.

Ook al vierden we afgelopen weekend al haar feestje, we pakken vandaag nog een stukje taart en proosten nu echt op haar!
Een mooie dame van 6 jaar, die helemaal in haar nopjes is met haar gekregen Spacescooter en blij was met haar ‘niet zo zoete’ regenboogtaart.

Regenboogtaart feest

De confetti caketopper is gemaakt door lieve vriendin Liza van Confetti Lab. Stuur haar gerust een berichtje als je er ook 1 zou willen!

Groetjes,
Joyce

11 gedachtes over “Kauwgomballen, regenbogen en een jarig grutje!

Plaats een reactie