Foodswap pasen

Zoals je al bij mijn eerder blog las, deed ik weer mee aan een foodswap. Het blijft zo ontzettend leuk om aan mee te doen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er qua planning steeds beter in word en ik dit keer zelfs geen foodswap stress ervaren heb.

de opdrachten dit keer:

  1. Paaskoekjes
  2. Brood
  3. Chocolade
  4. Wortel
  5. Kies je favoriete opdracht uit de laatste foodswaps.

De paaskoekjes die ik maakte heb ik al laten zien.Chocolade eetbare bloemen

Het brood was een gok. Normaal maak ik een proefversie maximaal 1 week van te voren, maar ik kwam er niet aan toe. Het recept was zo duidelijk dat ik het wel aandurfde om het op de gok te proberen. Bij Pasen en brood(jes), moet ik meteen denken aan de Hot Cross Buns uit Engeland. Ik vond een recept voor een Hot Cross Loaf. Of eigenlijk 2, want met het recept maak je 2 broden. Het recept is heel eenvoudig en de meeste tijd zit in het laten rijzen van je brood. 1 keer 1,5uur na het kneden en 1 keer 1,5uur in de bakvorm na het oprollen met de suikerlaag.

hot cross loafhot cross loaf

Voor de chocolade opdracht maakte ik lente chocolade. Witte chocolade met eetbare bloemen. Ik kreeg het idee via het blog The House That Lars Built. Smelt de witte chocolade en voeg eventueel wat kleurstof toe als je met wat kleur wil spelen. Als de chocolade gesmolten is, smeer je dit uit over een met bakpapier beklede ovenplaat en je verdeelt de bloemen erover. Weer hard laten worden in de koelkast en dan in stukken breken. Zo simpel kan het soms zijn.

Chocolade eetbare bloemen

Bij de wortelopdracht dacht ik uiteraard meteen aan worteltaart, maar ik wilde iets anders. Ik vond dit recept voor worteltaartjam en wat is hij lekker. Wel flink zoet, dus voorzichtig met de suiker. In het recept staat dat je een zakje pectine en 6,5 cups suiker nodig hebt. Ik heb geleisuiker gebruikt, maar uiteraard stukken minder dan 6,5 cups. Voor de duidelijkheid, 1 cup= 240 gram.

Mijn favoriete opdracht uit de laatste foodswap is toch wel een cadeautje maken of kopen voor je swapmaatje. Ik origamide dit keer 6 vlinders met papier uit de twee papierboeken van Flow Magazine. Ik zette er 3 op een stokje om bijvoorbeeld in een plant te steken. Mijn swapmaatje zette alle vlinders in haar paastak.

Flow Magazine Origima butterflies

Mocht je volgende keer mee willen doen, houdt dan mijn Twitter/ Facebook of meld je alvast aan op de Facebook pagina van Foodswap Nederland om niks te missen.

Lijkt het jullie iets om een keer aan mee te doen?

Groetjes,

Joyce

Advertenties

2 gedachtes over “Foodswap pasen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s